Heb je behoefte aan juridisch of fiscaal advies?

Ook dan kun je bij Meijling & Sarneel Notarissen en Adviseurs terecht. Ons notariskantoor biedt veel meer diensten dan het begeleiden van een woningoverdracht, het opstellen van een testament of het oprichten van een BV of NV.

Wellicht denk je in eerste instantie aan een advocaat of accountant wanneer je juridisch of fiscaal advies nodig hebt? Dat klinkt logisch, maar bij ons kun je ook terecht voor deze adviesvormen. Het voordeel hiervan is dat wij hetzelfde maatwerk leveren, doorgaans scherper zijn geprijst en wij jou op dezelfde rechtsgebieden van deskundig advies kunnen voorzien!

Zo kunnen wij je adviseren wanneer je een woning of bedrijfspand wilt (ver)kopen. Het kan namelijk voorkomen dat in een koopovereenkomst is nagelaten bepalingen op te nemen, of dat er bepalingen zijn opgenomen, die voor jou als (ver)koper grote gevolgen kunnen hebben. Ook daarom is het verstandig om ons al in te schakelen voordat je de koopovereenkomst tekent. Zo kun je onnodige en vervelende situaties voorkomen.

Bedrijfsoverdrachten zijn vaak complexe trajecten waarbij kennis en kunde gewenst is

Ook bij (agrarische) bedrijfsoverdrachten worden wij tegenwoordig steeds vaker in het beginstadium door partijen ingeschakeld. Bij een bedrijfsoverdracht komt namelijk het nodige kijken, zowel juridisch als fiscaal. Vaak is hierbij ook een accountant en een adviseur van de bank betrokken. Een bedrijfsoverdracht vergt de nodige planning en hoe eerder je als ondernemer jouw opvolging organiseert, des te groter is de kans dat dit proces naar wens verloopt. Wij kunnen jou en de overige betrokkenen uitstekend en deskundig begeleiden en waar nodig adviseren. Onze notarissen zijn dé deskundige specialisten inzake alle relevante fiscale en juridische aspecten. En niet in de laatste plaats: de notaris heeft dagelijks te maken met uiteenlopende (zakelijke) overdrachten en overdrachten binnen familieverhoudingen.

Direct contact opnemen?

Notulering van belangrijke zakelijke besprekingen: voorkomen is beter dan …

Wij worden met regelmaat ingeschakeld voor het notuleren van belangrijke zakelijke besprekingen. Je notaris zal de notulen uitwerken en jou, indien nodig, van advies voorzien. Niet zelden immers ontstaan er bij dergelijke besprekingen onduidelijkheden achteraf. Dit weer kan leiden tot een conflict en zelfs tot gerechtelijke procedures waaraan altijd kosten verbonden zijn. Meijling & Sarneel Notarissen en Adviseurs helpt bij het voorkomen van dergelijke problemen.

Je notaris als partij-adviseur bij onderhandelingen

Op verzoek kunnen wij ook optreden als partij-adviseur, bijvoorbeeld bij onderhandelingen tussen twee of meer partijen. Meestal heeft iedere partij een eigen juridisch adviseur. Dit optreden als partij-adviseur door een notaris is toegestaan, mits deze zijn of haar positie vooraf aan alle betrokkenen duidelijk maakt.

Advies en begeleiding bij (nieuw)bouwprojecten

Deskundige advisering en/of begeleiding bij nieuw- en/of verbouwprojecten blijkt veelal waardevol. Bij dergelijke projecten komt namelijk het nodige kijken. Denk aan zaken als overdrachtsbelasting, BTW, splitsingen, splitsings- en/of bouwtekeningen, erfdienstbaarheden, vergunningen en meer. Meijling & Sarneel Notarissen en Adviseurs beschikt over relevante kennis en ervaring op dit gebied en kan je voorzien van waardevol advies en begeleiding bij deze projecten. Zo wordt een dergelijk project voor de wederpartij én voor jou een succes!

Benieuwd naar ons team?
Download onze brochures