Meijling & Sarneel Notaris en Adviseurs als partner betrokken bij FoodDelta Zeeland

Meijling & Sarneel Notaris en Adviseurs is als partner aangesloten bij Stichting FoodDelta Zeeland / Proef & Beleef Zeeland. Deze stichting is ontstaan uit de Stichting Lekker Regionaal Product en Foodport Zeeland.

De foodsector is en blijft van groot belang voor de Zeeuwse economie. De bedrijven in de sector vertegenwoordigen naar schatting maar liefst 1,7 miljard euro productiewaarde, 800 miljoen euro toegevoegde waarde en 15% van de werkgelegenheid in Zeeland.

FoodDelta Zeeland heeft het nadrukkelijke doel het bevorderen van groei in productie, verwerking, handel en consumptie van foodproducten. Daarbij zijn innovatief vermogen, toegevoegde waarde en duurzaamheid leidraad.

Samenwerking met en crossovers van agrarische sector en de schaal- en schelpdierensector met andere sectoren staan bij het Zeeuwse foodcluster centraal. Zij werken eraan dat in 2020 een sterke groei is gerealiseerd in aard, omvang en positionering. Door slimme verbindingen, samenwerking en een gebiedsgerichte en/of sector overstijgende aanpak worden gezamenlijke belangen gediend, maar kunnen ook individuele doelstellingen van bedrijven beter en sneller gerealiseerd worden.

Direct contact opnemen?

Het foodcluster is een belangrijke factor voor de Zeeuwse economie, (inter)nationale positionering en branding van Zeeland. Food, foodproductie, verwerking en handel hoort van oudsher bij het Zeeuwse DNA. De laatste jaren zijn aan dat Zeeuwse DNA de culinaire sterren en de innovaties toegevoegd. In deze combinaties biedt het kansen in tijden dat de vitaliteit van de Zeeuwse economie onder druk staat. Het cluster verbindt de opgaven van de versterking van de regionale economie aan de maatschappelijke uitdagingen op het gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid met een excellente branding.

Het streekkeurmerk Zeker Zeeuws® staat voor kwaliteitsproducten uit zee en van het land met een gegarandeerde herkomst. Producten met dit streekkeurmerk zijn geteeld, gekweekt en geproduceerd door Zeeuwse ondernemers waar echte smaak, zuiverheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

www.fooddeltazeeland.nl
Benieuwd naar ons team?
Download onze brochures