Een huis kopen of verkopen zal ook voor jou geen alledaagse bezigheid zijn?

Tegelijkertijd is het ook nog eens spannend, omdat het om belangrijke zaken gaat. Een goede koopovereenkomst is daarom erg belangrijk. Deze vormt namelijk de basis voor de uiteindelijke overdrachtsakte (akte van levering).

Een probleemloze overdracht begint dus bij een goede koopovereenkomst. Via de koopovereenkomst gaan koper en verkoper namelijk verplichtingen met elkaar aan. Vaak wordt de koopovereenkomst opgesteld door de makelaar of adviseur die bij de (ver)koop betrokken is. Is dit niet het geval, dan kunnen ook wij, tegen een zeer scherp tarief, de koopovereenkomst voor je opmaken.

Direct contact opnemen?

‘Voorlopig’ betekent ook in een voorlopige koopovereenkomst gewoon bindend

Vaak wordt er gesproken over een voorlopige koopovereenkomst of koopcontract. Het woord ‘voorlopig’ is wel een beetje misleidend, want alles wat je afspreekt met de (ver)koper, en waarvoor je tekent, is meteen al bindend. Een voorlopige koopovereenkomst is alleen maar voorlopig, omdat de woning nog niet officieel je eigendom is, of nog niet officieel is overgedragen aan de nieuwe eigenaar.

Vragen bij conceptovereenkomst?

Heb je een conceptkoopovereenkomst ontvangen en begrijp je niet precies wat er in staat? Twijfel je over deze overeenkomst, omdat je geen idee hebt waar je op moet letten? Je bent niet de enige. Maak dan direct een afspraak met ons om de conceptkoopovereenkomst gezamenlijk door te nemen. Wij weten exact wat kan en niet kan en hebben antwoorden op al je vragen.

Benieuwd naar ons team?
Download onze brochures